OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Verdensdagen for psykisk helse

 10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse. Årets tema er «Vi trenger hverandre. Løft blikket!» Ingen er bare det du ser. Men vi trenger at noen ser det.

Årets kampanje oppfordrer oss alle til å løfte blikket, se hverandre og være der for hverandre for å motvirke ensomhet og utenforskap. Dagen vil markeres hos oss med stands osv (nærmere info kommer i midten av neste uke) men den viktigste jobben gjøres i klasserommet. Organisasjonen voksne for barn har som vanlig laget et pedagogisk opplegg som kan brukes i undervisningen : VERDENSDAGEN-FOR-PSYKISK-HELSE-2022-ungdomsskole-og-vgs.pdf (vfb.no) Sjekk det ut 😊I tillegg ligger det mange fine ressurser og verktøy på Ressurser og aktiviteter | Verdensdagen for psykisk helse som kan brukes i forbindelse med verdensdagen men også gjennom resten av året: ta en titt og se om det er noe som kan være fint å ta i bruk i klasserom og kanskje også på arbeidsværelse ? 😊

Eksempler:

Kort Fortalt - til videregående skole | Verdensdagen for psykisk helse

Psykevett | Verdensdagen for psykisk helse

36 spørsmål for å komme nærmere hverandre | Verdensdagen for psykisk helse

Innenfor/utenfor - Tverrfaglige temaer - NDLA